top of page

Chokladbiskvier

12–16 st
 

275 g mandelmassa
1 äggvita

​

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

​

Topping
150 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.

2. Arbeta in äggvitan, lite i taget, så att smeten blir slät och jämn. Smeten kommer      att bli ganska tjock. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på      en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna något på plåten innan     de lossas och får kallna helt på ett galler med undersidan uppåt.

4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna.

5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp.           Vänd ner den smälta chokladen.

6. Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna. Låt dem stelna i kylskåp i ca 30 min.

7. Topping: Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad.

8. Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.

bottom of page