top of page

Laxcheesecake med kavring

Till botten behöver du:

  • 300 gram kavring

  • 75 gram smör

Till fyllningen behöver du:

  • 400 gram philadelphiaost

  • 2 dl creme fraiche

  • 250 gram gravad eller kallrökt lax

  • 1 schalottenlök

  • 1-2 msk dill

  • Smaksättning salt, peppar och citron

Gör så här:

Smält smöret och mixa limpan. Blanda ihop till kletig massa och tryck ut i bottnet på formen. Tänk på att göra en jämn kant så blir slutresultatet snyggare.

Hacka laxen och löken. I receptet ska det egentligen vara mera lök (2-3), men jag gillar inte rå lök egentligen så jag tycker det blir perfekt med bara en liten schalottenlök som jag tokhackar till nästan pulver i små, små bitar. Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke och smaksätt med salt, peppar och en liten skvätt citron tills du är nöjd.

Lägg fyllningen ovanpå bottnet och ställ in hela härligheten i kylskåp för att stelna. Bäst blir den om du gör den dagen innan. Alternativt kan man också göra laxcheesecake med gelatin för snabbare resultat, men det har jag själv inte provat på.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyODA4NTI7czoxOiJ3
bottom of page