top of page

Raberberpaj med smuldeg

Det här behövs till 4-6 portioner

​

ca 500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1/2-1 dl socker
1 dl mandelspån

​

Smuldeg

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
75 g mandelmassa
100 g smör eller margarin

Gör så här

​

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.Blanda potatismjöl och socker och fördela över rabarbern. Rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Riv mandelmassan grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa. Strö över smuldegen över rabarbern. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

bottom of page