top of page

Lottas recept
och andra trevliga saker

Raberberpaj med smuldeg
Det här behövs till 4-6 portioner
​
ca 500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1/2-1 dl socker
1 dl mandelspån
​
Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
75 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
Gör så här
​
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.Blanda potatismjöl och socker och fördela över rabarbern. Rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Riv mandelmassan grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa. Strö över smuldegen över rabarbern. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
bottom of page