top of page

Långpannebröd

Recept

  • 75 g smör

  • 5 dl mjölk

  • 50 g jäst

  • 2,5 tsk salt

  • 0,5 dl strösocker

  • 1 ägg

  • 12-13 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)

  2. Lös upp jästen i lite av blandningen.

  3. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Arbeta degen i ca 5 min.

  4. Låt degen jäsa i bunken i 30 min.

  5. Tryck ut degen i en pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Skär ett rutmönster.

  6. Jäs under bakduk i 30 min.

  7. Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min. Klappa ev. lite mjöl på brödet efter gräddning. Låt svalna under bakduk.

bottom of page